...
01:22AM, Tue 27 March 2012

Λες να βγει σε καλό..?


 

Τα πρωταθλήματα σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο φτάνουν στην τελική ευθεία και σιγά σιγά ετοιμαζόμαστε για την μεταγραφική περίοδο.

Αν τα πράγματα πάνε στους ρυθμούς τους περσινούς η κατάσταση θα είναι για ακόμα μια φορά πολύ δύσκολη γιατί οι ομάδες πλέον δεν έχουν τους πόρους και τους δυνατούς οικονομικά υποστηριχτές του παρελθόντος, συν το γεγονός ότι η οικονομική κρίση έχει πλήξει και τον αθλητισμό, συν το γεγονός ότι κάθε μέρα εμφανίζονται παλιές οφειλές διοικήσεων οι οποίες πρέπει να καλυφθούν, κι όλα αυτά απαξιώνουν το προϊόν μειώνοντας την εμπορική του αξία και τα έσοδα από τρίτους.

Σε αυτό το περιβάλλον καλούμαστε να δουλέψουμε, σε ένα περιβάλλον ρευστό που δεν μπορεί κανείς να προγραμματίσει την ζωή του, σε ένα περιβάλλον που μετατρέπεται σε ερασιτεχνικό.

Τις παλιές εποχές όπου στην αθλητική βιομηχανία, αν μπορεί κάποιος να την αποκαλέσει βιομηχανία στην Ελλάδα, διακινούνταν μεγάλα ποσά και αρκετός κόσμος εργαζόταν και ζούσε την οικογένεια του. Παρ’όλες όμως τις δυνατότητες εκείνων των εποχών φαίνεται ότι πέρα από τις επιτυχίες των ομάδων, που οι τίτλοι πάντα μένουν, και κάποιες πολύ καλές αθλητικές εγκαταστάσεις η κληρονομιά στο επίπεδο της οργάνωσης, της λειτουργίας και των ανθρώπινων πόρων είναι πολύ φτωχή.

Καθημερινά βλέπω επαγγελματίες του χώρου είτε να ασχολούνται πλέον part time με το αντικείμενο και ημι-επαγγελματικά είτε να αποχωρούν τελείως.

Λες όμως να βγει σε καλό…?

Ίσως είναι η στιγμή να γίνει αυτοκριτική και προσπάθεια αλλαγής και στον αθλητισμό όπως σε όλους τους τομείς της κοινωνίας και επειδή τώρα δεν υπάρχει εναλλακτική λύση πραγματικά να μπουν οι βάσεις για ένα καλύτερο αύριο.

Ίσως να μην έχουμε πλέον τόσους που δηλώνουν προπονητές αλλά μόνο αυτούς που ασχολούνται πραγματικά και αξίζουν να προχωρήσουν.

Ίσως πλέον δεν έχουμε ουρανοκατέβατους παράγοντες που στον βωμό της ματαιοδοξίας τους να καταστρέφουν ιστορικά σωματεία και να εξαφανίζονται.

Ίσως πλέον οι παίκτες να αμείβονται πιο ορθολογιστικά και να μην υπάρχει η προκλητικότητα του παρελθόντος με αθλητές χαμηλών κατηγοριών να απολαμβάνουν 3πλάσιους μισθούς από εργαζόμενους 25ετίας.

Ίσως πλέον εφαρμόζονται οι νόμοι γιατί η κοινωνία δεν αντέχει άλλο να υφίσταται τις συνέπειες από τις πράξεις μερικών και οι πολιτικές ηγεσίες καταλάβουν ότι η πελατειακή πολιτική μας οδήγησε εδώ.

Ίσως πλέον σταματήσει να δηλώνει ο καθένας μάνατζερ, γίνει ξεκαθάρισμα και πλέον το επάγγελμα αποκτήσει υπόσταση αμείβοντας αυτούς που πραγματικά δουλεύουν σαν επαγγελματίες.

Ίσως μας βγει και σε καλό γιατί έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να πάει χειρότερα. Είμαστε στον πάτο και η μεταγραφική περίοδος που θα ακολουθήσει θα αποκαλύψει για μια ακόμα φορά την κατάσταση.

Ας ευχηθούμε να είναι η τελευταία…

Share this Sports Log: Share on Facebook Share on Twitter Post to MySpace!
Comments Comments   View All View all   Report Inappropriate Content Report

Comments

Comments
No comments have been posted yet
alert

You must login to myFIBA to post comments or create your own blog

Click here to register or login to myFIBA

 
Recent Entries
01:22AM, Tue 27 March 2012
 
09:36PM, Mon 25 October 2010
 
06:08PM, Fri 17 September 2010
 
01:52AM, Tue 8 June 2010
 
06:26PM, Thu 6 May 2010
 
03:01AM, Sat 3 April 2010
 
01:10AM, Wed 17 March 2010
 
04:29AM, Tue 2 March 2010